Åsalids

Bryggeri i Falköping

Bryggeriet på berget som stolt producerar skum dryck, med grön el & bra råvaror. Vi producerar smakrik öl av hög kvalitet och vänder oss till konsumenter som värderar smak och kvalitet istället för kvantitet.

Rantens Porter

Karlsborgs Fästning

Påverås

Beerfest

Påverås

IT Burns

Här hittar ni ölen för köp.

Välkomna till oss

Bakgrund

Åsalid Falköpings Bryggeri®

Ligger på Mössebergs sydvästra sluttning och är Falköpings första mikrobryggeri. Vi startade i December 2014. Idén om ett eget bryggeri har funnits länge, Andreas började 1989-90 sin ölbryggning skarriär hemma i köket med ett varierande resultat, första försöket fick hällas ut i vasken.

Tanken på att det går att brygga öl själv var väckt och sporrande till fler försök och bättre resultat. Sedan dess har jakten på kunskap, bättre råvaror och utveckling av utrustning gjort att resultaten blivit jämnare och framför allt bättre, till och med bättre än de öl som gick att köpa.

Då började drömmen om ett kommersiellt bryggeri att förverkligas.

Bryggeri

Bryggverket består av tre huvud delar, vörtpanna på 400L, mäskpanna på 300L & hetvatten tank för lakvattnet. Till detta har vi en pump för vätsketransport och en plattvärmeväxlare för kylning av vört.

Vi har två cylinderkoniska jästankar på 500L & här kommer ölen att få både jäsa & mogna klart innan vi fyller på flaska. Och inte ha olika tankar för de olika stegen i processen.

Vi har också ett pilotbryggeri som är en tiondel av produktionsbryggeriet dvs. 50l vörtpanna, 30L mäskpanna & 36L hetvattentank. Till detta  har vi två cylinderkoniska jästankar på 60L.

Med detta lilla bryggeri testar vi nya batcher och kan köra små serier på tillfälliga öl.

Vi fyller våra flaskor i en egen utvecklad mottrycksfyllare, som efter lite utveckling och utprovning kommer att kunna köpas.